Annons

I butik inom kort

Samsung: “Galaxy Fold släpps nu till försäljning i Sverige”

Efter att Samsung återlanserat Galaxy Fold i ett fåtal länder ska telefonen nu även släppas i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Den 18 oktober kommer Samsung att ha Galaxy Fold till försäljning i svenska butiker. 23000 kronor stannar prislappen på och för den som är intresserad av att köpa så är det ett fåtal utvalda butiker som får äran att sälja. 

Samsung Galaxy Fold kommer att säljas hos Samsungs egen butik på Kungsgatan i Stockholm, på Elgiganten på samma gata och på Elgiganten Barkarby, även det i Stockholm. Dessutom ska den finnas hos Telias butiker på Kungsgatan i Stockholm och på Kungsportsplatsen i Göteborg samt på Telias butik Malmö City. Även Telia-butiken i Mall of Scandinavia i Solna kommer ha Galaxy Fold.

Nystart

Efter den avbrutna lanseringen i Sverige i våras, efter att de första testerna visade att telefonen lätt gick sönder och inte fungerade som utlovat har Samsung gått tillbaka till ritbordet för att säkerställa funktion och kvalitet.

– För att försäkra oss om att vi levererar den absolut bästa upplevelsen till våra kunder tog vi nödvändig tid till att utvärdera Galaxy Folds produktdesign, skapa förbättringar och genomföra ordentliga tester för de förändringar som gjorts. Vi är säkra på att Galaxy Fold kommer att överträffa våra kunders förväntningar på denna premium-produkt som är den första i en helt ny kategori, säger Fredrik Pantzar, Head of Product Management på Samsung i Norden.

Utöver i Sverige släpps Galaxy Fold samtidigt i övriga nordiska länder, så även kunder i Finland, Danmark och Norge får möjlighet att köpa produkten. Det här innebär lite av en nystart för vikbara mobiler och det återstår att se om de kan locka någon större mängd konsumenter. Konkurrenten Huawei har sagt att de ska släppa sin Mate X under oktober på den kinesiska marknaden och Microsoft har ju nyss visat upp sin första vikbara mobil som dock kommer först julen 2020 och inte består av en vikbar skärm utan istället har två skärmar bredvid varandra i en enhet som kan vikas 360 grader.