Säkrare, mer stabilitet och bättre i mörker

Samsung Galaxy S10 får nattläge i kameran med ny uppdatering

En ny uppdatering som släppts till Samsung Galaxy S10 ger telefonen ett förbättrat nattläge i kameraappen. Vi har testat.

Publicerad Uppdaterad

Uppdateringen som vi laddat ner till vårt testexemplar av Samsung Galaxy S10 Plus inkluderar säkerhetsuppdateringen för maj, men här finns även en rad andra nyheter. Uppdateringen är på dryga 600 megabyte och mest påtaglig i uppdateringen är nog det nya nattläget för kameran. Bland andra nyheter nämns även förbättrad stabilitet för bluetooth, wifi och kameran generellt.

Nytt nattläge

Det uppdaterade nattläget bygger på att du använder lång slutartid och därför är det viktigt att man håller mobilen stilla medan bilden tas. Det får man också instruktioner om i kameraappen. När jag testar att ta bilder i en mörk skrubb så ger nattläget betydligt bättre detaljrikedom, färger och ljus än det vanliga foto-läget. Även när vi jämför mörkerprestandan med andra mobiler så ser man att det nya nattläget innebär en förbättring. Nedan är en jämförelse där Huawei P30 Pro (nederst) och Samsung Galaxy S10 Plus med de båda telefonernas respektive nattläge tagit bild på samma motiv.