Brist på delar

"Samsung Galaxy S21 FE kan bli försenad"

Liksom för många andra tillverkare har brist på delar blivit ett problem för Samsung. Nu kommer det rapporter om att Samsungs kommande S21 FE kan försenas av just denna anledning.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs kommande Galaxy S21 FE och Flip/Fold 3 förväntas bli lanserade i augusti i år men nu kommer det rapporter som verkar innebära att S21 FE kan bli försenad. Det ska bero på brist på delar från ett flertal underleverantörer. 

Bland annat nämner rapporterna att LG, som tillverkar batterierna har en del produktionsproblem på sitt håll. Vilket i sin tur skulle innebära att batterierna till den kommande telefonen inte skulle kunna levereras i tid. Att det har varit brist på Snapdragons 888-chip har också varit känt, något som också rapporterats som ett problem för Samsung när det gäller den potentiella förseningen av S21 FE. 

Nyhetssajten Bloomberg har kontaktat Samsung och frågat hur det ser ut kring en potentiell försening varvid de svarade, ungefär som man kan vänta sig, att de inte kan diskutera detaljer men inget har bestämts kring den påstådda förseningen i produktionen. 

Specifikationer som läckt hittills verkar peka mot att S21 FE får en 6,5 tumsskärm med 120 Hz uppdatering, fingeravtrycksavläsare under skärmen och ett Snapdragon 888 som systemchip. 

Huruvida Samsung Galaxy S21 Fe kommer att lanseras som förväntat återstår att se.

Källa