Nära förestående

Samsung Galaxy S21 på bild, tros få stöd för penna

Det blir allt mer tydligt att Samsungs Galaxy S21-serie lanseras i januari allteftersom läckorna duggar tätare.

Publicerad Uppdaterad

Att Samsung lanserar sin nya toppmodell redan i januari är ett brott mot många års mönster av släpp i månadsskiftet februari-mars. Det har många gånger tidigare ryktats om tidigare Samsungsläpp utan att det fallit in, men den här gången ser det ut att bli verklighet. Det baserat på mängden läckor som dyker upp allt tätare likt fyrverkerier från folk som inte kan hålla sig till tolvslaget på nyaårsafton, men inte minst utifrån vad Samsung själva nu säger.

I ett längre blogginlägg sammanfattar Samsungs mobilchef TM Roh året som gått, samtidigt som han ger en del antydningar om vad som väntar 2021. I detta inlägg säger han att han ser fram emot att få berätta mer i januari, vilket får ses som en halvofficiell bekräftelse på att Samsung ska hålla sitt lanseringsevent då.

Med avseende på Galaxy S21 säger TM Roh att vi ska hålla ögonen öppna efter “superintelligent proffskvalitet för foto och videofilmning” under 2021. Han talar också om förbättringar i AI som ska ge bättre batteritid och minneshantering.

Note-favoriter i andra produkter

TM Roh säger också att man lagt märke till folks favoritfunktioner i Note-serien och kommer att introducera dem på andra Galaxy-produkter. Det kan knappast tolkas som något annat än en hänvisning till att Samsungs S-Pen kommer till mobiler utanför Note-serien. Förhandsuppgifterna säger att S21-serien kommer att få stöd för pennan, men den kommer inte att vara inbyggd.

Samtidigt har den kände läckaren Evan Blass, även kallad @evleaks, publicerat vad han hävdar är den första officiella pressbilden på en Galaxy S21 som läckt ut. Bilden visar telefonen rakt framifrån, vilket inte säger oss så mycket mer än att från denna vinkel ser den precis ut som Galaxy S20, möjligen med mindre hål för selfiekameran.

Enligt förhandsryktena kommer S21-familjen, precis som Iphone 12, säljas utan medföljande laddare med hänvisning till att mindre förpackning spar på miljön. Enligt läckta uppgifter kommer man samtidigt att lansera en ny 30-wattsladdare för snabbladdning, som ska vara billigare än de 25 wattsladdare som Samsung säljer separat i dag.

Samsung Galaxy S21 väntas komma i tre varianter, S21, S21 Plus och S21 Ultra. Bara Ultra väntas ha krökt skärm, de andra två platt skärm. Lanseringen tros äga rum den 12 eller 14 januari. 

Källa