Snabbare lansering

Samsung Galaxy S24 FE kan komma redan i sommar

Samsung ser ut att åtgärda det största felet med FE-serien i kommande Galaxy S24 FE.

Samsungs FE-serie är ingen dum idé. Genom att återanvända lite av förra generationens toppmodell gör man en billigare variant av den senaste Galaxy S-modellen. Problemet har varit timingen. Galaxy S23 FE kom i butik strax innan jul, nästan ett år efter att Galaxy S23 lanserats, vilket innebär att den snarare hade två år gammal teknik och konkurrerade med såväl den nya S24-serien som nedsatta S23.

I år verkar Samsung äntligen ha fattat detta, för nu kommer uppgifter om att Samsung kommer att släppa Galaxy S24 FE redan i sommar. Uppgifterna kommer från leverantörsledet, där en underleverantör till skärmar åt samsung hävdar att de gått i full produktion av komponenter till Galaxy S24 FE för leverans i sommar. enligt företaget hantlar det om miljontals komponenter, så Samsung verkar räkna med stor volym.

Det ser i så fall ut att bli en fullpackad sommarlansering för Samsung, för utöver Galaxy S24 FE väntar vi oss Galaxy Z Fold 6, i två varianter, Galaxy Z Flip 6, Galaxy Ring och klockorna i Galaxy Watch 7-familjen. Lanseringen är dessutom tidigarelagd till juli i stället för augusti som man brukar. Detta för att hinna lansera produkterna innan de olympiska spelen i Paris i sommar, där Samsung är en av de största sponsorerna.

Källan har inga uppgifter om galaxy S24 FE utöver att den kommer att ha en Oled-skärm med tunna ramar runt. Utöver det kan vi nog räkna med en form och storlek som påminner om Samsung Galaxy S24 Plus, med chipsetet Snapdragon 8 gen 2 som fanns i Galaxy S23-serien.