Med Samsungs nya användargränssnitt One UI

Samsung Galaxy S8 börjar uppdateras till Android 9.0 Pie

Nu är det dags för Samsungs förrförra toppmodell att få den senaste Androidversionen, och samtidigt uppdateras användargränssnittet till One UI.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Galaxy S8 lanserades med Android 7.0 Nougat. Nu får telefonen sin andra (och förmodligen sista) stora systemuppdatering med Android 9.0 Pie. Svenska användare har på Swedroids forum rapporterat att de kunnat ladda ner uppdateringen over the air i dag. Även användare av den större Galaxy S8 Plus rapporterar att uppdateringen laddats ner under morgonen.

Förutom den nya Androidversionen får S8 även Samsungs nya användargränssnitt One UI, som finns i Galaxy S10 och S9 efter uppdateringen. One UI är till det yttre likt det föregående Samsung Experience, men man har städat rejält i användargränssnittert så att det ser mindre rörigt ut och de flesta knappar man behöver nå finns i skärmens nederkant medan överdelen främst visar information. One UI innehåller även ett mörkt läge för systemet som både gör det mer vilsamt för ögonen när det är mörkt och spar batteri.

Uppdateringar av detta slag rullas ut i faser för att inte överbelasta servrarna, men de flesta användare borde ha fått uppdateringen inom en vecka.