Udda hemknappsplacering

Samsung Galaxy S8 kan smygvisas på MWC

Koreansk media uppger nya detaljer om Samsung Galaxy S8 som kan visas upp i form av en kort film när Samsung lanserar på Mobile World-mässan i slutet av februari.

Publicerad Uppdaterad

Det verkar inte som om den faktiska lanseringen av S8 sker under mässan utan istället ungefär en månad senare i slutet av mars. Under mobilmässan i Barcelona sägs det istället att Samsung lanserar en surfplatta som vi rapporterat om tidigare då den officiella inbjudan dök upp. Det här hindrar dock inte Samsung från att eventuellt visa upp i alla fall en glimt av Samsung Galaxy S8 redan under mässan, något som det förekommer uppgifter om, men som inte bekräftats. Cnet Korea har presenterat nya uppgifter om den kommande Samsung Galaxy S8 baserat på uppgifter från de som ska ha sett prototyper.

Udda hemknappsplacering
De visar bland annat att hemknappen som tas bort från framsidan för att ge mer plats åt skärmen och minimera kanterna ska ha flyttats till baksidan och alltså inte integreras i skärmen som det spekulerats om. Istället för en centrerad placering på teleofnens baksida uppger källan att hemknappen ska finnas vid sidan av kameralinsen. Som vi skrivit tidigare sägs Galaxy S8 lanseras i två versioner, en mindre och en större, men inte som nu med en speciell Edge-version med rundade skärmkanter. Anledningen sägs vara att Edge-modellerna ofta orsakade oavsiktliga tryck på pekskärmens kant. Det uppges istället att telefonen lanseras i form av en S8 och en S8 Plus med större skärm men i övrigt samma design. Uppgifterna från Cnet Korea säger vidare att telefonerna laddas med usb-c och att den vanliga hörlurskontakten blir kvar.

Mobil är självklart på plats den 26 februari 19.00 när Samsungs lansering på MWC i Barcelona drar igång.

Källa