Ger hopp om snabbare uppdatering

Samsung Galaxy S9 Plus med Android 9.0 Pie siktad

Ett benchmarktest har snappat upp en Samsung Galaxy S9 med Android 9.0 Pie vilket tyder på att Samsung redan jobbar med en uppdatering.

Publicerad Uppdaterad

Samsung tillhör inte de snabbare när det kommer till Android-uppdateringar, och faktum är att man trots att Android 9.0 Pie lanserats fortfarande håller på att rulla ut uppdateringar till föregående systemversion.

Om de senaste två åren utgör facit kommer det dröja till slutet på vintern nästa år innan vi får se en uppdatering av Samsung Galaxy S9 till Android 9.0 Pie. Men kanske blir det annorlunda den här gången? Det hoppet har i alla fall väckts av att benchmarkappen GFXbench registrerat ett prestandatest utfört på en Samsung Galaxy S9 Plus med Android 9.0 Pie. Att det är en S9 Plus framgår av de tekniska specifikationerna, men telefonen är identifierad som "INVALID Android Samsung-ss Edition", vilket är typiskt för Samsungprogramvara som interntestas. Detta gör det mycket osannolikt att det skulle röra sig om en tredjepartsversion av Android 9 som någon lyckats installera på Galaxy S9 Plus.

Att Android 9.0 Pie testas på S9 internt är naturligtvis ingen garanti för en snabb uppdatering, men det tyder i alla fall på att Samsung redan är på bollen. Kanske börjar Googles åtgärder för att underlätta för tillverkarna att systemuppdatera också att sätta in. Med lite tur får vi se en uppdatering av S9 innan årets slut.

Källa