Annons

Sjutummare med Jelly Bean

Samsung Galaxy Tab 3 har lanserats

Samsung fortsätter att satsa på surfplattor i mellanformatet. Nya Samsung Galaxy Tab 3 är en sjutumsplatta med dubbelkärnig processor och Android 4.1 Jelly Bean.

Publicerad Uppdaterad

Android vinner allt mer mark när det gäller surfplattor. En ny undersökning visar att Android-plattornas marknadsandelar numera endast är några få procentenheter från Apples Ipad.

En av surfplattorna som har varit viktig för Android i kampen mot Apple är Google Nexus 7, som släpptes under förra sommaren.

Men Googles platta var inte den första sjutummaren med Android under huven. Från Samsungs håll har  vi  sett bland annat sett Samsung Galaxy Tab och uppföljaren Samsung Galaxy Tab 2.

Wifi- ochb 3g-modell

På måndagen lanserade Samsung en ny Tab-enhet: Samsung Galaxy Tab 3, en sjutumsplatta som ska släppas i både en wifi- och en 3g-modell. 

Rent designmässigt fortsätter Samsung på samma spår som vi sett tidigare, och nya Galaxy Tab 3 påminner starkt om exempelvis Samsung Galaxy Note 8.0.

Galaxy Tab 3 drivs av en ännu okänd dubbelkärnig processor med en klockfrekvens på 1.2 GHz. Arbetsminnet är på 1 gigabyte. 

Den nya plattan har en TFT-skärm på sju tum. Upplösningen ligger på 1024 x 600 bildpunkter (WSVGA), vilket är förhållandevis lågt i jämförelse med till exempel Nexus 7 (800 x 1280 bildpunkter).

Släpps i maj

Galaxy Tab 3 är försedd med två kameror: en huvudkamera på blygsamma 3 megapixel, samt en 1.3-megapixels-videosamtalskamera på framsidan. Plattan har ett interminne på  8 eller 16 gigabyte. För den som är i behov av mer minne än så finns det möjligt att ansluta minneskort på upp till 64 gigabyte.

Samsung Galaxy Tab 3 Wifi kommer att släppas globalt i början av maj. 3G-versionen av plattan väntas sedan komma i juni.

Källa

Fakta: Samsung Galaxy Tab 3

Mått: 111.1 x 188.0 x 9.9mm

Vikt: 302 gram (Wi-Fi), 306 gram (3G)

Operativsystem: Android 4.1 (Jelly Bean)

Skärm: 7 tum, TFT, upplösning 1024 x 600 (WSVGA)

Processor: Dubbelkärning, 1.2 GHz

Minne: 1 gigabyte ram, 8/16 gigabyte internminne

Kamera: 3 megapixel 

Videosamtalskamera: 1.3 megapixel

Anslutningar: WiFi a/b/g/n (2.4/5GHz), WiFi Channel Bonding, WiFi Direct

Bluetooth 3.0, USB 2.0, A-GPS + GLONASS

Släpps: Wifi-modell i maj, 3g-modell i juni

Pris: Ännu okänt