Lansering nära förestående

Samsung Galaxy Watch Active 2 certifierad

Dokument från den amerikanska myndigheten FCC avslöjar att Samsungs Galaxy Watch Active redan är på väg att få en uppföljare.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs har hittills låtit det gå rätt långt mellan uppdateringarna av sina klockmodeller, Galaxy Watch Active lanserades till exempel ett och ett halvt år efter föregångaren Gear Sport. Därför är det lite överraskande att Galaxy Active nu ser ut att få en uppföljare bara sex månader efter lanseringen, och före storebror Galaxy Watch får det.

I vilket fall har en enhet med modellbeteckningen SM-R830 dykt upp hos den amerikanska myndigheten FCC för granskning. Enheten förekommer dessutom på bild i dokumentationen. Den certifierade enheten har en 40 mm-urtavla och det framgår att den kommer att ha olika utföranden på skalet, bland annat aluminium och rostfritt stål.

I övrigt kan vi se att klockan är lik Galaxy Active, och har samma klockversion av One UI som föregångaren, samt att den har 4 GB inbyggt lagringsminne.

I en tidigare läcka förekom mer specifikationer för klockan. Enligt denna ska skärmen vara på 1,2 tum av super-amoledtyp på 40 mm-varianten, och 1,4-tumsskärm på 44 mm-varianten. Bägge med skärmupplösningen 360 x 360 pixel. Klockan ska drivas av ett Exynos 9110-chipset, samma som i Galaxy Watch Active, men batteriet tros bli något större, 247 mAh mot 230 mAh i 40 mm-varianten.

Det har tidigare spekulerats i att Galaxy Watch Active 2 kommer att lanseras samtidigt med Note 10 den 7 augusti, precis som Galaxy Watch lanserades tillsammans med Note 9. Nu har dock Samsung skickat ut en aptitretare där man meddelar att klockan ska lanseras den 5 augusti medan Surfplattan Galaxy Tab 6 ser ut att presenteras den 31:a juli. Det här meddelar man i den film man publicerat och som du kan se här nedan.

Källa