Dold kamera till vikbar

Samsung Galaxy Z Fold 3 kan få kamera dold i skärmen

En läcka på Twitter pekar på att Samsungs kommande Galaxy Z Fold 3 kan bli deras första mobil med kamera dold i skärmen.

Publicerad Uppdaterad

Under CES i år lanserade Samsung flera små hintar om nya skärmar för deras laptops med bland annat 90 Hz uppdateringsfrekvens och kamera dold i skärmen, något som tidigare inte setts bland bärbara datorer. Det här är en teknik som det pratats om en del i mobilvärlden och ZTE har lanserat en mobil med sin egen version av tekniken och flera andra tillverkare har visat konceptmobiler med liknande teknik. Flertalet verkar dock inte tycka att den är mogen för massproduktion. 

Men förutom att visa bärbara datorer med kamera i skärmen så hintade Samsung också om att kommande telefoner skulle kunna ha den här tekniken. Bland annat visade de en video där en mobiltelefon, som liknar en Note, som saknar en framåtriktad kamera. Det här var alltså på CES. 

Senare har nu alltså en känd Samsungläckare med gott rykte hävdat att den kommande Galaxy Z Fold 3 sannolikt kommer att bli den första telefonen med kamera dold i skärmen. Om det stämmer, ja det återstår att se.

Källa