Annons

MWC 2021 och nya Wear OS

Samsung gav oss en smygtitt: One UI Watch i nästa Galaxy Watch

På sin lansering idag gav Samsung oss en liten förhandstitt på vad deras kommande klockor ska erbjuda.

Publicerad Uppdaterad

Sedan tidigare har vi fått veta att Samsung och Google säger sig har kombinerat det bästa från Wear OS och Samsungs tidigare klocksystem Tizen och därmed skapa nya Wear OS som ska ha bättre prestanda, bättre batteritid och tillgång till fler appar. Det senare gäller dels Googles egna appar, men även appar från etablerade Android-utvecklare eftersom det med hjälp av etablerade utvecklarverjtyg för Android nu ska vara enklare att även göra klockappar. 

Unikt för Samsung

Samsungs nästa Galaxy Watch, som lanseras på nästa Unpacked, är den första klocka som använder det nya systemet och Samsungs klockor kommer att skilja sig från andra klockor med Wear OS. De har helt enkelt One UI vilket gör att de har en tajtare koppling till Samsungs telefoner och tydliga likheter både när det gäller utseende och funktion. Om du laddar ner en Android-app som har en klockversion till telefonen kommer klockappen även till klockan. Inställningar på den ena enheten synkas även till den andra så om du blockerar ett nummer på telefonen kommer även klockan att ha det numret blockerat. Vidare är utseendet väldigt likt på menyer Samsung bidrar med sitt stöd för e-sim från Tizen, vilket nu alltså ska göra det enklare för operatörer att erbjuda e-sim för kommande Wear OS-klockor. 

En del av Samsungs initiativ kommer även andra tillverkare och klockor med kommande Wear OS till del.

Vi fick se Samsungs verktyg för att skapa och designa anpassade urtavlor och det kommer senare i år att bli generellt tillgängligt för utvecklare som vill göra sina egna urtavlor och i dessa integrera funktioner från systemet. Tyvärr var det väldigt lite ny information fick fick veta under Samsungs lansering idag. Det mesta var redan känt efter Googles utvecklarkonferens Google IO då initiativet presenterades för första gången. Samsung bekräftade idag att nästa Galaxy Watch blir den första med nya Wear OS och att den ska lanseras senare i sommar på Unpacked,. Men någon mer exakt information fick vi inte.