Smarta glasögon från Samsung

Samsung Gear Glass kan visas upp i september

Samsung Galaxy Gear Glass uppges vara redo för uppvisning i höst. På bilden syns en ritning från en patentansökan från Samsung för glasögon med skärm och hörlur.

En läcka inom Samsung hävdar enligt Business Korea att man planerar att visa upp Samsung Gear Glass på IFA-mässan i Berlin i höst.

Publicerad Uppdaterad

Flera stora elektroniktillverkare står nu i startgroparna för att lansera smarta glasögon. Samsung uppges vara redo att visa upp sin variant, Samsung Gear Glass, på den stora elektronikmässan IFA i Berlin i början av september. Samma påstående har cirkulerat runt tidigare i koreanska medier. Den här gången är det Business Korea som hänvisar till en anonym källa inom Samsung.

Glasögonen uppges köra Tizen som operativsystem, och ska förutom att visa upp en bild för högerögat även kunna spela upp ljud och musik. I oktober förra året registrerades en patentansökan från Samsung för ett par glasögon som kan kopplas till telefonen och visa information från denna.

Samsung är inte ensamma om att vara på gång med att släppa smarta glasögon. Förutom Google Glass, som funnits ute att testa för beta-användare sedan en tid tillbaka, så är även Sony på gång med sin variant Smart Eyeglass, och Epson släpper inom kort sina Movierio BT-100-glasögon. Microsoft och LG jobbar med egna varianter och även Apple har smarta glasögon på gång, att döma av ett patent från i början av april som registrerades från Apples sida för en huvudmonterad skärm.

Källa