https://www.mobil.se/nyheter/samsung-ger-bort-home-mini-i-sydkorea
568288
Nyheter
Kommer inte till Sverige

Samsung ger bort smarta högtalaren Galaxy Home Mini – i Sydkorea

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/cdn.vox-cdn.png?itok=EjDL_U6m', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/cdn.vox-cdn.png?itok=IzN3tmnc', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/cdn.vox-cdn.png', w: 920, h: 613, title: ' ' },]
Det verkar som om Samsung testar marknaden för sin smarta högtalare Home Mini genom att ge bort den till de som förbeställer en Galaxy S20.

Det sades tidigare at Samsung skulle lansera sin smarta högtalare Galaxy Home Mini den 12 feburari. Men uppenbarligen har det antingen skjutits på framtiden eller så har Samsung bestämt sig för att inte sälja högtalaren. Om du vill få tag i en Home Mini är för tillfället det enda sättet att förbeställa en Samsung Galaxy S20. I Sydkorea. Samsung har dessutom gått ut med att man inte har några planer på att sälja högtalaren i den närmsta framtiden och man akn tillägga även att högtalaren inte heller är officiellt lanserad, den bara finns ändå. 

Det här kan ju tyckas vara lite märkligt men måhända hänger det ihop med att konkurrensen i segmentet är ganska hård och Samsungs Galaxy Home Mini får ju sina röstresurser och sin tankeverksamhet ifrån Samsungs egen Bixby, till skillnad från Google Assistent eller Amazon Alexa, båda vilka nog kan ses som mer utvecklade än Samsungs Bixby. Risken att lansera något som man misstänker inte är i klass med konkurrensen kanske inte lockar Samsung. 

En annan möjlighet är att Samsung använder gåvan som ett sätt att utvärdera produktens plats på marknaden. Om de som ges bort uppskattas så kanske den börjar säljas separat senare. Här i Europa har Samsung i flera länder använt nya Galaxy Buds Plus som gåva till de som förbeställer S20, men här i Sverige finns inga sådana erbjudanden.