https://www.mobil.se/nyheter/samsung-ger-galaxy-s10-och-note-10-nya-kamerafunktioner
568447
Nyheter
falskt
Nya funktioner ärvs från S20-serien

Samsung ger Galaxy S10 och Note 10 nya kamerafunktioner

Via en mjukvaruuppdatering kommer nu ett par nya funktioner som kommer från den nya S20-serien.

Via en ny mjukvara kommer Samsung Galaxy S10 och Note 10 att få nya funktioner som kommer från den nya S20-serien. De främsta uppdateringarna kommer till kameran som bland annat får den nya funktionen Single take. I Single Take-läget tar kameran en bild eller video med alla kameror samtidigt och väljer sedan vilken som blev bäst. Båda enheterna får också ett förbättrat nattläge och funktionen Night hyperlapse.

För bearbetning av bilderna kommer de båda modellerna också att få funktionen Custom filter som kan användas för att göra egna filter som sedan kan sparas och användas till andra bilder. 

Manuella inställningar även för video

För de som vill filma kommer Pro video-läget nu att vara än mer avancerat med fler inställningsmöjligheter. Man kan även skifta mellan den främre och den bakre kameran under inspelning. Det kommer också en ny gallerifunktion som kallas Clean view vilken grupperar bilderna utifrån motiv för ett mer enhetligt galleri med färre dubletter. 

Med den nya mjukvaruuppdateringen kommer också nya möjligheter till att dela med sig av både bilder, videos eller andra filer, men också musik. Funktionerna Quick share och Music share ska göra att du kan dela filer med andra enheter som finns nära. Med Music share kan du dela och förlänga kopplingen till din hopparade bluetoothhögtalare eller bilstereo. 

Uppdateringen kommer att rullas ut i Sverige under månadsskiftet mars/april. De nya funktionerna ska komma hela S10- och Note-10-serierna av telefoner tillgodo. Enda undantaget enligt Samsung är Note 10 Lite som inte får funktionen Night Hyperlapse. S10-serien får uppdateringen först, följt sedan av Note-serien.