Mobilchefen bekräftar

Samsung har AI-högtalare på gång

Samsungs mobilchef bekräftar att en AI-högtalare är på gång.

Jodå, precis som ryktet gjort gällande så planerar Samsung att släppa en AI-högtalare, sannolikt baserad på elektronikjättens egen AI-assistent Bixby.

Publicerad Uppdaterad

Det är Samsungs mobilchef DJ Koh som nu avslöjat att den koreanska elektronikjätten mycket riktigt har en AI-högtalare i stil med Amazons Echo på gång. Ryktet om dylik hårdvara från Samsung tog fart redan i maj i år, men ingen har bekräftat saken förrän nu. Koh vill däremot inte berätta någonting om högtalarens specifikationer, eller ens om den kommer att vara baserad på Bixby. Men att Samsung vill få så stor spridning av sin AI-assistent som möjligt är å andra sidan självklart, så allt annat vore en enorm skräll. 

Inget lanseringsdatum

Koh har inte heller sagt någonting om ett eventuellt lanseringsdatum för högtalaren. Men om Samsung ska klara den snabbt ökande konkurrensen i segmenten lär man få skynda sig. Amazon har redan plockat åt sig en rejäl marknadsandel i hemlandet USA och Google har redan släppt sin motsvarighet Google Home. Det lär knappast bli enklare att slå sig fram i segmentet när Apple släpper sin Homepod i december heller. I Sverige finns än så länge ingen AI-högtalare att köpa överhuvudtaget. 

Källa