Flera fördelar

Samsung har förbättrat molnlagringen av bilder

Efter en del inledande problem tycks Samsung nu ha åtgärdat inledande problem med sin molnlagring.

Publicerad Uppdaterad

Som en del av sitt samarbete med Microsoft har Samsung sedan en tid gjort det möjligt för användare att använda Microsoft Onedrive för att spara bilder och filmer. Det här introducerades i samband med uppdateringen till Android 10 och innebär att man som användare kan välja Onedrive istället för att som tidigare med Samsung Cloud lagra filerna på Samsungs egna servrar.

Flera fördelar

Till fördelarna, när tjänsten fungerar, hör möjligheterna att se bilder och filmer även från en dator eller webbläsare och dessutom möjligheten att komma åt filerna från andra enheter som inte Samsung tillverkat, vilket inte var möjligt med den gamla lösningen. Problemet var bara, vilket Mobil tidigare rapporterat om, att tjänsten hade en rad barnsjukdomar i början. Efter att ha testat tjänsten löpande kan vi nu konstatera att Samsung tycks ha överkommit problemen. När vi först testade synkningen i samband med att den introducerades var funktionen sporadisk och synkning förknippades ofta med felmeddelanden, fördröjningar och rena felaktigheter. När vi nu testar tjänsten är dock synkningen fungerande. Oavsett om man gör ändringar på telefonen, i en annan enhet eller på webbtjänsten så återspeglas förändringen på alla anslutna enheter.

Med synkning till Onedrive hamnar dina bilder och filmer i en speciell undermapp på ditt Onedrive-konto. Har du väl valt att använda Onedrive för molnlagring av bilder och filmer, istället för gamla Samsung Drive, kan du inte ångra dig.