4 miljoner blev 6,7 miljoner

Samsung har levererat långt fler 5G-telefoner än förväntat

2020 blir utan tvekan året då 5G kommer som tåget, men Samsung har uppenbarligen redan lämnat stationen med en rivstart.

Publicerad Uppdaterad

Samsung släppte sina första telefoner med 5G-stöd redan under 2019. Och med tanke på hur omogen marknaden är när det gäller 5G så hade man tämligen blygsamma förväntningar på försäljningen i segmentet under det gångna året. Men nu kommer Samsung med uppgifter om att man levererat hela 6,7 miljoner 5G-telefoner under 2019, vilket är långt mycket mer än de 4 miljoner man hade förväntat sig. Än mer anmärkningsvärd är siffran om man tar i beaktning att Samsungs så sent som i samband med IFA-mässan i september redogjorde för att man hade sålt 2 miljoner 5G-telefoner. Det har med andra ord gått väldigt snabbt på slutet. 

Samsung har totalt fem 5G-telefoner i sin produktportfölj: På den ordinarie flaggskeppssidan handlar det om Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 Plus 5G och på vissa marknader även den mindre Note 10-telefonen i en version med 5G-stöd. Dessutom erbjuder man Galaxy A90 och böjbara Galaxy Fold med 5G. Siffrorna innebär att Samsung för närvarande har en marknadsandel på hela 54 procent av den globala 5G-smartphonemarknaden. Men det handlar trots allt om ganska små volymer med Samsungmått mätt. Samsung levererade totalt 78,2 miljoner telefoner bara under tredje kvartalet 2019. 

Källa