Imponerande siffror

Samsung har sålt två miljarder Galaxytelefoner på nio år

Samsungs Galaxy-serie fyller tio år, och i samband med lanseringseventet för nya Galaxy S10 så bjöd den koreanska elektronikjätten på en minst sagt imponerande siffra.

Publicerad Uppdaterad

Det var chefen för Samsungs mobildivision – DJ Koh – som i samband med offentliggörandet av de nya telefonmodellerna Galaxy Fold och Galaxy S10 passade på att berätta hur många Galaxy-telefoner man sålt sedan 2010, närmare bestämt hela två miljarder enheter.

En intressant detalj är att den första Galaxytelefonen faktiskt släpptes redan 2009, och vad som föranledde att Samsung inte räknade in den enheten är än så länge oklart. Det är hur som helst en imponerande siffra, och det är första gången någonsin som Samsung har avslöjat en försäljningssiffra för en hel modellserie. Ärkerivalen Apple berättade i samband med sitt septemberevent förra året att man hade sålt närmare två miljarder IOS-enheter, men den siffran inkluderade även surfplattor, vilket gör att den inte är riktigt jämförbar med Samsungs siffra. Å andra sidan lär Apple ha sålt väldigt många telefoner under bara de senaste fem månaderna. 

Källa