NFC-modell under sommaren

Samsung: Ingen NFC i Galaxy S2

När Samsung börjar sälja Galaxy S2 i mitten av maj kommer den inte ha någon NFC-krets inbyggd. Istället kommer Samsung med en ny version av telefonen under sommaren.

Publicerad Uppdaterad

När Samsung lanserade Galaxy S2 under Mobile World-mässan i februari fanns en modul för Near Field Communication (NFC) bland telefonens funktioner. NFC är en radioteknik för att överföra information över korta avstånd som bland annat kan utnyttjas för att låta mobilen ersätta plastkorten i plånboken.

På den svenska marknaden har Samsung planerat att börja sälja Galaxy S2 den 12 maj. Telefonen som då börjar säljas kommer dock inte ha något NFC-stöd.

- Det kommer en NFC-version senare under sommaren, säger Andreas Norberg på Samsung till Mobil.se.

Modellerna skiljer sig främst åt genom att det inte kommer att finnas några NFC-komponenter under skalet på den telefon som börjar säljas i maj. Med andra ord kommer det inte vara möjligt att lägga till NFC-funktioner i efterhand genom en uppgradering av mjukvaran.

Vill man ha möjligheten att använda NFC får man istället vänta in den följande modellen, som i övrigt ska vara jämförbar med Galaxy S2. På den svenska marknaden kommer båda modellerna att vara försedda med Samsungs Exynos-processor med klockfrekvensen 1,2 gigahertz. Det kommer även att sitta skärmar av typen Super-AMOLED+ i de båda modellerna.