Annons

Fullskärm på riktigt

Samsung jobbar på selfiekamera som är dold under skärmen

Sensorpaneler, kamerahål och pop-up-lösningar i all ära. En äkta fullskärmsdisplay med en dold selfiekamera vore onekligen trevligt. Och just det har Samsung på gång.

Publicerad Uppdaterad

Drömmen om en telefon vars skärm utgör hela frontstycket kommer inte att bli verklighet inom de närmaste ett till två åren, men tekniken är under utveckling. Det hävdar nu chefen för Samsungs forsknings- och utvecklingsgrupp för skärmteknologi, Yang Byung-duk i en färsk intervju. På en sådan skärm skulle selfiekameran vara placerad under skärmen och vara helt osynlig. Enligt Yang Byung-duk så innebar den så kallade Infinity-O-skärmen med ett kamerahål – som finns på Galaxy S10 – en milstolpe för bolaget, och planen ska vara att så småningom ta fram en telefon utan varken kamerahål eller pop-up-kamera. Vi kan alltså räkna med att dagens kamerahål blir allt mindre för att på längre sikt helt försvinna.

Kom med liknande uppgifter i oktober

Minnesgoda läsare kommer kanske ihåg att Samsung även i samband med en presentation i oktober förra året avslöjade att man jobbar med teknologi på området. Det handlar bland annat om skärmbaserade fingeravtrycksläsare, haptiska skärmar, skärmbaserade högtalare och kamerasensorer som kan placeras under skärmar. Samsung har på senare år fått rätt rejäl konkurrens på innovationsområdet av framför allt kinesiska tillverkare. Huruvida man blir först med en äkta fullskärmstelefon kan bara framtiden utvisa. LG G8 som lanserades under MWC 2019 har en skärm som även används som högtalare vilket gör att ingen högtalare behöver ta upp plats på framsidan av telefonen.

Källa