https://www.mobil.se/nyheter/samsung-k-per-quantum-dot-f-retag
562409
Nyheter
Efter Amoled?

Samsung köper Quantum Dot-företag

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Samsunggalaxys7%2002.jpg?itok=ul22l3gY', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Samsunggalaxys7%2002.jpg?itok=DWE5wSM8', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Samsunggalaxys7%2002.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Den sydkoreanska mobiltillverkaren bekräftar att företaget köper upp QD Visions tillgångar.

Att Samsung tar över tillgångarna, som fabrik och utrustning, indikerar att företaget kommer att baka in QD Vision i Samsungs forskningsavdelning. 

QD Vision sysslar med quantum dot-teknik (QD), som av många anses vara nästa stora utveckling när det kommer till bland annat skärmar. Att Samsung nu tar det här steget tyder på att företaget ser det som den naturliga efterföljaren till Amoled-skärmar. 

Fördelar med QD-tekniken är bland annat att ljuset endast aktiveras på begäran, vilket kan innebära mer strömeffektiva mobiltelefoner. Att teknikens prestanda i dagsläget är i par med Oled-tekniken, samt att tillverkningskostnaderna är låga, talar för att det kommer att komma fler QD-produkter på marknaden framöver.   

QD Vision har tidigare bland annat hjälpt Sony att utveckla QD-teveapparater 2013 och ingått i en överenskommelse med LG om skärmutveckling 2010. 

Samsung har tidigare erfarenhet av QD-teknik. Företaget var det första att massproducera QD-material för skärmar och tekniken används även i företagets flaggskepps-teveapparater. För inte så länge sedan började företaget även använda tekniken i spelskärmar.