Intäktsyra i skärmfabriken

Samsung kan dra in 168 miljarder på Iphone-skärmar 2018

Enligt obekräftade uppgifter sägs Samsung Display komma att tillverka runt 200 miljoner OLED-skärmar för Apples Iphone under 2018, något som skulle ge intäkter på motsvarande 167,7 miljarder kronor.

Publicerad Uppdaterad

2017 tillverkade Samsung Display runt 50 miljoner OLED-skärmar ämnade för Apples Iphone X. Att man kan fyrdubbla antalet skärmar tillskrivs bland annat att en betydligt högre andel av dem håller måttet till skillnad från tidigare. Tidigare höll enbart 6 av 10 skärmar som lämnade produktionsbandet måttet, men Samsung Display ska nu ha kommit upp i en så kallad ”yield rate” på över 80 procent. Enligt vissa bedömare ligger siffran till och med uppåt 90 procent. 

Tjänar mer på Iphone än på Galaxy

Därmed kommer Samsung Display sannolikt att tjäna mer pengar på att tillverka komponenter till Apples Iphone än till sitt moderbolags egna Galaxy-enheter. Det kan förstås tyckas märkligt att två så bittra fiender som Samsung och Apple ändå gör så pass stora affärer ihop. Men båda parter har förstås pengar att tjäna på att bibehålla sina affärsmässiga relationer. Det har dock förekommit en hel del rykten om att Apple varit beredda att stötta flera olika tillverkare med pengar, för att få fram alternativ eller komplement till Samsung Display. Både LG och Japan Display har nämnts som tänkbara kandidater i sammanhanget. 

Källa