Text

Samsung köper Newnet

Den sydkoreanska mobiltillverkaren meddelar att de köper det kanadensiska företaget Newnet Communication Technologies.

Publicerad Uppdaterad

Newnet är ett så kallat Rich Communication Services (RCS)-företag som specialiserar sig inom textmeddelandetjänster som liknar Apples Imessage. 

Samsung har sedan tidigare doppat tårna i chattappar, främst med Chaton som företaget lanserade 2011. Trots att företaget uppger att appen vid ett tillfälle hade 100 miljoner användare så kunde den inte konkurrera med andra appar som Whatsapp, Facebook Messenger och Hangouts med flera. Därför lades den också ner 2015. 

Samsung skriver i ett pressmeddelande att "Kunderna kommer att tjäna på en avancerad meddelandeupplevelse med egenskaper som avancerade samtal, gruppchatt, möjligheten att enkelt dela och skicka stora filer som multimedia och högupplösta bilder. Till skillnad från andra meddelandeappar på marknaden så kommer användarna att kunna kommunicera via alla nätverk, med RCS-kompatibel enhet samt med enheter som bara har sms-stöd."

RCS är en meddelandestandard som GSM Association och därmed de flesta telekomföretag i världen står bakom och är tydligare kopplat till operatörerna och deras faktureringssystem än uppstickartjänster som Whatsapp och Skype.

Källa