1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samsung-lagger-till-aven-losenord-och-biljetter-i-samsung-pay
572221
Nyheter
falskt
Samsung Pass blir del av Samsung Pay

Samsung lägger till även lösenord, nycklar och biljetter i Samsung Pay

Sedan tidigare kan du ha betalkort och medlemskort i Samsung Pay, men idag meddelar Samsung att Pay, med start i Sydkorea ska lagra även digitala bil- och hemnycklar, biljetter och boardingkort. Det här gör alltså att Samsung tar samma väg som Google nyligen meddelade att Google Pay under det nya namnet Google Wallet ska ta.

Samsung Pass är en funktion för att skydda lösenord i din Samsung-telefon och låta dig logga in med fingeravtryck eller annan biometrisk information istället. Den funktionen integreras nu i Samsung Pay. Det uppger Samsung i ett pressmeddelande publicerat på koreanska. Samtidigt får den nya Samsung Pay-appen över tid en lång rad nya funktioner. Förändringen inleds nu i Sydkorea och gäller telefoner med Samsung Pay och Android 9 eller senare.

Först ut bland de nya funktionerna är stödet för att lagra en digital nyckel i Samsung Pay. Du kan dela den digitala nyckeln med andra och på det sättet låta dem komma in i ditt hem eller starta din bil. Samsung Pay ska även ha stöd för hantera kryptovaluta.

Nästa steg är olika typer av biljetter som evenemangsbiljetter, sport, bio och boardingkort till flyg.  Från start är det endast flygbolagen Korean Air, Jin Air och Jeju Air som har stöd för formatet och partners när det gäller biljetter är Megabox, Lotte Cinema och Ticket Link, alla dessa företag som är verksamma på den koreanska marknaden. De nya funktionerna ska släppas på andra marknader än den koreanska under kommande månader.

Dessa nya funktioner innebär att Samsung Pay till viss del härmar Google Pay, under namnbyte till Google Wallet, som Google aviserade under sin utvecklarkonferens tidigare i år. Även där samlas bilnycklar, boardingkort, betalkort och medlemskort, men även id-kort och körkort. Det här är även samma utveckling som sker i Apple Plånbok i Ios.