Exynos 7904

Samsung lanserar ny plattform för mellanprismobiler

Samsung Exynos 7904 är företagets nya chipset som kommer att finnas i deras låg- och mellanprismodeller. Först ut väntas Galaxy M bli.

Publicerad Uppdaterad

Det nya chipsetet är tillverkat i en 14-nanometersteknik, vilket vid det här laget är en lågpristeknik som inte levererar topprestanda. Processorkärnorna är visserligen många, men med låg klockfrekvens. Två stycken Cortex A73 på 1,8 GHz får hjälp av sex Cortex A53 på 1,6 GHz. De lägre klockfrekvenserna kan å andra sidan göra telefoner som drivs av chipsetet rätt strömsnåla med lång batteritid.

Chipsetet ska även stödja trippelkameror och videoinspelning i 4k. Maximal datahastighet blir 600 Mbit/s nedladdning över 4g.

Den första telefonen som väntas lanseras med chipsetet är Galaxy M. Samsung har bjudit in till ett lanseringsevent i Indien den 28 januari för denna telefon, som även blir Samsungs första med en sensorpanel. Telefonen tros vara en del i en större lågprissatsning för att återta den indiska marknaden, där företaget haft problem på sistone. Även om Galaxy M kommer först till Indien väntas den få en global utrullning kort därefter.

Källa