Dessutom trådlös trippelladdare

Samsung lanserar surfplattan Galaxy Tab A7, Fit 2 och A42 5G

En systermodell till de dyrare lyxplattorna i Tab S7-serien.

Publicerad Uppdaterad

Med en skärm på 10,4 tum och metallfinish är nya Tab A7 en lite billigare surfplatta. Fokus är framförallt på underhållning och det märker man bland annat eftersom penna saknas, men kanske framförallt för att surfplattan har fyra högtalare. Batteriet ska dessutom vara generröst nog för att du ska slippa ladda så ofta.

Plattan har en skärm som täcker 80 procent av framsidan, lite tjockare kanter runt skärmen alltså än på de dyraste plattorna men så är också priset lägre. Galaxy Tab A7 med 32 GB lagring och 4G kostar 3500 kronor när den börjar säljas här den 25 september och utan 4G med enbart wifi för uppkopplingen kostar plattan 2700 kronor, även då med 32 GB lagring.

Fit2 och Galaxy A42 5G

Samtidigt släpper Samsung armbandet Fit2 som mäter sömn, puls, distans du rör dig och andra data. Batteritiden ska vara upp till 15 dagar. Nya telefonen Galaxy A42 5G har också visats upp idag, ett tillskott i mellanprisklassen. Vi har inget pris och detaljerna om modellen är än så länge sparsamma. Galaxy A42 5G börjar säljas i Sverige under hösten och den ger oss en 6,6 tum stor amoled-skärm, fyra kameror på baksidan och en tonad baksida som gör utseendet unikt. 

Trippelt trådlöst

Utöver detta visade Samsung även upp en ny trådlös laddare som tar ett ytterligare steg från vad nuvarande Wireless charger duo kan göra, ja det handlar helt enkelt om nya Wireless Charger Trio. Som namnet berättar handlar det om en enhet där du med stöd för snabb trådlös laddning kan ladda tre enheter samtidigt.