Teaser inför lanseringen

Samsung lovar fantastiska bilder från S6

Inför den väntade lanseringen av Galaxy S6 har Samsung släppt en teaser som antyder nya kamerafunktioner, samtidigt som Bloomberg bekräftar att mobilen blir i metall.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs teaser är ett blogginlägg, där DongHoon Jang, chef för Samsungs kamerautveckling talar om Samsungs prestationer på mobilkameraområdet, från världens första mobilkamera (0,3 megapixel) år 2000 och framåt. På slutet, vilket förmodligen är själva syftet med blogginlägget, släpper han en liten teaser: "Samma passion och hängivenhet har lagts ner på kamerorna i vår flaggskeppsmodell för 2015. Den kommer att vara intelligent och sköta allt tänkande åt användarna, och låta dem ta fantastiska bilder under alla förhållanden, utan att behöva bekymra sig över någonting annat än att trycka på avtryckarknappen".

Av detta låter det som Samsung går åt Iphone-hållet, med färre kamerainställningar och mer automatik som användaren inte har någon kontroll över. Eller så kommer Samsung erbjuda ett automatläge och ett pro-läge. Det senare hävdar Sammmobile, som citerar en användare som fått tag på en prototyp av S6.

I denna sitter en 20-megapixelsensor från Samsung, och kameran har ett pro-läge där man bland annat kan ställa in fokus och slutare manuellt, och möjlighet att spara bilder i RAW-format. Enligt Sammobile är det dock inte säkert att Samsung har produktionskapacitet att sätta denna kamerasensor i den slutgiltiga versionen. En möjlighet är att den bara finns i den begränsade utgåvan med böjd skärm.

När vi ändå är inne på S6-skvaller citerar Bloomberg anonyma källor som bekräftar vad vi redan hört: Att S6 ska vara gjord helt i metall, komma i en variant med skärmen rundad på bägge sidor och ha ett supersnabbt chipset från Samsung. Skärmen ska enligt källan ha en skärm på 5.1 tum, där har annars tidigare uppgifter gått isär.

Den 1 mars väntas Galaxy S6 och Galaxy S Edge lanseras. Mobil är förstås på plats och bevakar.

Källa