Bäst att tvångsavsluta

Samsung Pay-app dränerar batteriet på vissa telefoner

Det har kommit flera vittnesmål på Reddit från användare vars Galaxy-telefoner dräneras på batteri av en Samsung Pay-relaterad app. Att tvångsavsluta appen tycks vara den enklaste lösningen.

Publicerad Uppdaterad

Det finns många fördelar med Samsungs mobila betaltjänst Samsung Pay gentemot andra mobila betaltjänster, inte minst att tjänsten inte kräver NFC-stöd hos de butiker man vill använda den i. Men nu har den allt mer populära tjänsten också kommit att börja uppmärksammas för ett trist problem, nämligen att en tillhörande app tycks dränera vissa telefoner på batteri. Det är appen Samsung Pay Framework, som är förinstallerad och nödvändig för att tjänsten ska fungera ordentligt, som nu plötsligt börjat ställa till det. I vissa fall har den rapporterats göra slut på så mycket som 60 procent av användarnas batteri på mindre än två timmar. 

Avstängd batterioptimering funkar bättre

Vissa av de drabbade användarna har visat sig kunna minska energikonsumtionen till runt 40 procent på samma tid om de – paradoxalt nog – stänger av batterioptimeringen på sina telefoner. Den som vill testa en sådan lösning hittar inställningen under inställningar/appar/Samsung Pay-Samsung Pay Framework/Batteri. Men den som vill sätta stopp för dränaget på effektivast möjliga sätt bör tvångsavsluta appen helt och hållet. Det råder förvisso inte bot på problemet helt och hållet, men hjälper en smula. Vad det hela beror på är i nuläget oklart, men förhoppningsvis kan en uppdatering från Samsung råda bot på saken. 

Källa