Annons

Licensiering av tekniken

Samsung Pay kan komma till andra märken

Enligt uppgift undersöker Samsung möjligheten att få ut betaltjänsten Samsung Pay till fler mobiltillverkare.

Publicerad Uppdaterad

När det kommer till mobila betaltjänster har Samsung Pay, som hade Sverigepremiär i våras, fördelen att fungera med samtliga betalterminaler. Detta genom ett chip i mobilen som skapar ett magnetfält likadant som det när man drar ett kort i magnetläsaren.

Den uppenbara nackdelen är förstås att du måste ha en av ett fåtal high-endmobiler från Samsung för att kunna använda betaltjänsten. Detta vill Samsung enligt Gadgets 360 se en ändring på. Sajten hänvisar till interna källor inom Samsung när man hävdar att företaget ligger i förhandlingar med andra mobiltillverkare om att licensiera ut tekniken och låta dem installera Samsungs magnetfältsgenererande chip i sina mobiltelefoner. Fortfarande ska man främst rikta sig mot high-endmobiler. Samsung planerar dock själva att inkludera sitt chip i flera mellanklassmobiler.

Om Samsung tänkt sig att andra tillverkare ska betala för att få använda deras betaltjänst är det svårt att föreställa sig att förhandlingarna kommer att lyckas. Enligt källan arbetar Samsung även med en plan B där betalfunktionen finns som ett tillbehör till andra mobiltelefoner. Då blir det å andra sidan konsumenten som förväntas betala för att få Samsung Pay vilket känns ännu mindre sannolikt. Men så har vi ingen insyn i hur förhandlingarna går till heller, kanske Samsung siktar på att ge bort sina chipp gratis, och ett mobilskal med inbyggd betalfunktion kanske inte är svårsålt. Att Samsung tror och satsar på Samsung Pay står i alla fall klart.

Källa