https://www.mobil.se/nyheter/samsung-s-gs-ha-verskott-av-iphone-x-sk-rmar
564833
Nyheter
Letar kunder

Samsung sägs ha överskott av Iphone X-skärmar

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/iphonex-1.jpg?itok=cxjRK97P', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/iphonex-1.jpg?itok=nvKi-wHn', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/iphonex-1.jpg', w: 2000, h: 1335, title: ' ' },]
Efter att Iphone X inte verkar ha blivit den väntade dundersuccén sägs Samsung ha ett överflöd av kapacitet för att tillverka oledskärmar som man letar nya kunder till.

Ryktesfloran är samstämmig kring att Iphone X inte blivit riktigt den försäljningssuccé som man hoppats på, och att Apple dragit ner på produktionen mer än väntat efter julruschen.

Enligt Nikkei Asian Review har det gjort att Samsung sitter på ett stort överskott av produktionskapacitet för Oled-skärmar som man nu letar nya köpare av. Rapporten bedömer att prognosen 40 miljoner sålda Iphone X under januari till mars i år nu skrivits ner till 20 miljoner.

Problemet med Samsungs Oled-skärmar är priset. Samsungs skärm i Iphone X sägs kosta dubbelt så mycket som skärmen i Iphone 8, som också tillverkas av Samsung. Nikkei Asian Review noterar dessutom att Samsung är under prispress efter att även kinesiska tillverkare dragit upp produktionen av Oled-skärmar i förhoppningen om att Iphone X ska leda till ökad Oled-efterfrågan.