Annons

Exynos får däng

Samsung S21 Ultra: "Exynoschipsetet ger märkbart långsammare grafik"

Youtubekanalen Speed test G har testat de två olika enheterna utrustade med respektive Exynos och Snapdragon-chipset, för att se vilken som är snabbast.

Publicerad Uppdaterad

Det dröjer ännu en tid innan Samsungs nya S21 Ultra börjar nå sina användare. Sedan tidigare har det dock diskuterats ganska friskt kring Samsungs val att köra det egna Exynos 2100-chipsetet i de enheter som säljs på den europeiska marknaden istället för det Snapdragon 888 som kommer på de enheter som säljs i USA. 

För att ge de potentiella användare en försmak av vad de kan vänta sig av sina kommande mobiler har Youtubekanalen Speed Test G ställt de två enheterna mot varandra i ett test. Enligt benchmarktester ska Snapdragon-chipsetet vara det bästa, men det är inte alltid man kan testa allt i ett så här teoretiskt. Därför kan det vara intressant att se hur de två enheterna presterar i en annan typ av test. 

I den första delen av Speed Test G's test är det hastigheten på CPU'n som sätts på prov. Här är det faktiskt Exynos 2100-chipsetet som står som vinnare, om än inte med stor marginal. Nästa steg är att prova hastigheten av en blandning av CPU- och GPU-prestanda. Här började Snapdragon-chipsetet att dra ifrån. När det sedan kom till det rena GPU-testet var det inget snack om att Qualcomms Snapdragon 888 var det snabbaste. 

Om det här kommer att skapa lika mycket diskussion som chipseten gjorde i S20 Ultra återstår att se. Hur påverkar testresultaten din vilja att köpa S21-serien? Kommentera gärna här nedan.

Källa