Vikbara bättre än förväntat

Samsung S21FE i januari, S22-serien i februari efter vikbar framgång

Satsningen på vikbara telefoner har enligt Samsung själva varit framgångsrik. Nu ser S1FE ut att snart komma att lanseras, till slut, följd av S22-serien.

Publicerad Uppdaterad

En ny rapport hävdar att Samsung, efter en längre tids väntan från kundernas sida, kommer att lansera S21 FE i januari 2022. Den kan då komma att släppas med begränsad tillgång. Förra året lanserades S21-serien i januari, men denna gång ser alltså S21FE ut att skjuta S22-lanseringen på framtiden. Rapporten som Sammobile refererar till hävdar att Samsung ska börja ta förhandsbeställningar på S22-serien under andra veckan i februari 2022. Det skulle peka på att ett Unpacked-evenemang för S22 kan gå av stapeln någon gång i början av februari för att enheterna sedan ska kunna komma ut i butik i slutet av februari. Dessa uppgifter har dock inte bekräftats och det är ännu för tidigt för Samsung att  gå ut med officiel information eller några inbjudningar. Mobilmässan MWC i Barcelona där en del stora lanseringar traditionellt ägt rum inleds den 28 februari 2022.

VIkbar framgång utan siffror, kretsbrist pressar tillverkarna

Samsung hävdar att höstens uteblivna lansering av Note-mobiler till förmån för vikbara modeller varit ett bra val. Generellt har kretsbrist gjort at många tillverkare, Samsung inluderade, fått justera sina lanseringsplaner och prioritera om. Efter ganska tveksamma försäljningsframgångar med bland annat Galaxy S21-serien har Samsung istället nått stora framgångar med sina vikbara telefoner. Man har inte presenterat några försäljningssiffror, men säger att försäljningen har varit så bra att man nu planerar att satsa ännu mer på tekniken under 2022. Företaget räknar med att den delen av marknaden kommer att fortsätta växa rejält nästa år och där ser man chansen att lansera vikbara telefoner även i lägre prissegment.

Marknaden för vikbara enheter har ökat med 300 procent jämfört med året innan, från låga nivåer givetvis, och marknadsanalytiker räknar med att Samsung marknadsandel kan komma att ligga på uppemot 75 procent år 2023.