Samsungs och LG:s nästa

Samsung S8 och LG G6 i trovärdig bildläcka

Inför de stundande lanseringarna av årets toppmodeller blir allt mer detaljer kända.

Publicerad Uppdaterad

Det är svårt att hålla olanserade telefoner hemliga och det är ytterst sällan numera som vi blir helt överraskade när en ny telefoner ser dagens ljus. Så ser det ut att bli även nu i synnerhet med Samsungs kommande S8 och LG:s motsvarande toppmodell LG G6.

När det gäller Samsung Galaxy S8 har vi sedan tidigare uppgifter om att den ska släppas i två versioner där en har 5,8 tum stor skärm och en annan har en något större 6,2 tum stor skärm. De båda ska enligt ryktena jämfört med föregångaren S7 framförallt skilja sig genom att betydligt större del av framsidan täcks av skärmyta och den uppgiften styrks av de senaste läckta bilderna. Fotot i fråga kommer från Evleaks som tidigare avslöjat olanserade telefoner och visar både fram och baksida av vad som sägs vara Galaxy S8 med fingeravtrycksläsare på baksidan. Det ska alltså vara en följd av att Samsung tar bort hemknappen under skärmen där fingeravtrycksläsaren annars skulle sitta. I botten av telefonen ser vi på bilderna både ett riktigt hörlurssuttag och den förväntade kontakten för laddning vilket sannolikt är av usb-c-typ.

LG tänker om

LG gör enligt ryktena och de bilder som nu florerar en större förändring, eftersom den moduluppbyggda LG G5 inte blivit den framgång som bolaget hoppats på. 2016 har visat att Lenovo med sin Moto Z lyckats betydligt bätre på det området. De senaste ryktesbilderna på LG G6 som enligt officiella uppgifter ska lanseras den 26 februari visar att även LG satsar på större skärm och en design om bilderna stämmer inte helt oinsprirerad av Samsungs flaggskepp. Ryktesbilder fyller ju dock inte riktigt någon funktion i LG:s fall eftersom bolaget redan varit frikostiga med att visa i alla fall delar av telefonen i officiella bilder. Det gör att vi kan se de minimala skärmkanterna som bekräftade fakta.

Läckta bilden på LG G6 kommer från underkg.co.kr, men även LG själva har släppt bilder.

LG har alltså bekräftat att G6 visas upp redan den 26 februari, medan vi troligen får vänta längre än så på att Samsung ska lansera Galaxy S8.

Källa