1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samsung-samst-pa-att-hantera-appar-som-kors-i-bakgrunden
569960
Nyheter
falskt
Sämst i ny ranking

Samsung sämst på att hantera appar som körs i bakgrunden

Samsung S21 drivs av den förra generationens Exynos chip, 2100.
Samsung etta på otrevlig topplista.

Det är den oberoende webbplatsen Don’tKillMyApp som har rankat hur OEM-versioner av Android hanterar appar som körs i bakgrunden, och där Googles egna Pixel-telefoner har agerat måttstock.

De senaste åren har företag som Sony och Nokia, som använder nästan omodifierade versioner av operativsystemet, klarat sig väldigt bra medan tillverkare med mer aggressiva förändringar som Xiaomi, Asus och Oppo har placerat sig sämre. Under lång tid har listan över sämst hantering toppats av Huawei med Oneplus på andra plats och Samsung på tredje.

I och med Android 11 har Samsung gått från tredje till första plats på den föga smickrande listan, främst på grund av en restriktion för bakgrundsfunktioner som kan få Samsungs version av operativsystemet att stänga av i princip vad som helst från att köras i bakgrunden. Detta inkluderar exempelvis hälsoappar som då kan sluta att registrera information eftersom appen har stängts av.

Detta handlar om telefonernas standardinställningar och det finns ett sätt att ta sig runt problemet, men det kräver att användaren ändrar telefonens inställningar. Detta görs genom att gå in på olika sidor för inställningar. Detta gör du genom att navigera till Inställningar / Appar / [appen som ska ändras] / Batteri / Optimera batterianvändning / Allt / [appen som ska ändras] och där använder reglaget för att stänga av batterioptimering.