1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samsung-sanker-forvantningarna-pa-s21-familjen
569571
Nyheter
falskt
Sägs producera färre

Samsung sänker förväntningarna på S21-familjen

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/galaxys21ultra_kamera.jpg?itok=fioEBg7s', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/galaxys21ultra_kamera.jpg?itok=jFDg8ZEs', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/galaxys21ultra_kamera.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Många rykten och spekulationer svischar runt kring de kommande Samsung Galaxy S21-modellerna. Nu menar vissa källor att Samsung sänker sina förväntningar på hur bra de nya flaggskeppen ska sälja.

Det har redan gått rykten och publicerats läckor om de kommande S21-modellerna från Samsung och förväntningarna är säkerligen stora hos både teknikmedia och kommande användare. Men Samsung själva verkar ta ner sina förväntningar på den kommande modellerna. Och kanske med rätta. 

Det dröjde inte lång tid innan det kom rapporter om att S20-serien som lanserades i år sålde sämre än vad Samsung hade förväntat sig. Något som inte är så märkligt när en global pandemi sprider oro över hela världen och allt fler funderar över om de verkligen behöver lägga över en ganska stor hög med pengar på en mobiltelefon. 

I år såldes dryga 30 procent färre S20-enheter än vad det såldes S10-enheter motsvarande tid året innan. Flera marknadsanalytiker menar att Samsung skeppade iväg runt 8 miljoner enheter av S20. 

Redan nu pratas det om att Samsung kommer att sänka priserna på modellerna i S21-serien för att göra dem attraktivare för nya användare. Enligt rapporter från Koreanska medier kommer Samsung att producera runt sex miljoner enheter av S21-serien (de tre modellerna sammantaget). Samsung har dock möjlighet att snabbt trappa upp produktionen om marknaden visar sig mer sugen på S21 än vad de initialt tror. Lanseringen sägs vara i början av 2021 och då får troligen världen se huruvida de nya S21 är tillräckligt spännande för att få Samsung att sätta fart på fabrikerna igen. 

Galaxy Z Flip 2 kan försenas

Enligt den koreanska publikationen The Elec ska Samsung inte lansera någon Galaxy Z Flip 2 samtidigt som S21-familjen släpps. Möjligen för att se till att de nya S21-modellerna ska få fritt spelrum och inte kannibaliseras av en ny och spännande vikbar modell. Om The Elec har rätt så kommer Galaxy Z Flip 2 att dyka upp som tidigast i april, men det kan även bli en senareläggning av lanseringen om Samsung vill se till att det är tillräckligt med tid mellan S21 och Galaxy Z Flip 2.

Källa