Annons

Som Tile fast med LTE-stöd - Huawei har liknande produkt

Samsung släpper spårningsbricka med 4G

Samsung kommer inom kort att lansera en helt ny produkt kallad Smart Things Tracker. Det handlar om en spårningsbricka i stil med produkten Tile, fast Samsungs variant kommer med LTE-uppkoppling.

Publicerad Uppdaterad

För den som eventuellt inte känner till Tile, så handlar det om spårningsbrickor som enkelt kan fästas på olika prylar och sedan kan letas upp med en tillhörande smartphone-app som kan trigga ett ljud från dem. Samsungs nya produkt Smart Things Tracker, som släpps i USA på fredag, påminner en del om just Tile. Både rent utseendemässigt men också funktionellt. Men här finns långt större potential, då brickorna inte förlitar sig på bluetooth, utan snarare är rustade med LTE-uppkoppling. Därmed kan man med fördel placera dem på allt från djur och människor till allsköns prylar vars position man vill kunna följa i en lite vidare bemärkelse. 

Fler användningsområden

Utöver att man kan använda Smart Things Tracker till att lokalisera saker med hjälp av sin telefon, så finns även en rad andra användningsområden. Inte minst så kan man nyttja enhetens möjligheter till zon-programmering för att aktivera smarta hem-produkter på olika sätt. Man kan till exempel tänka sig att enheten triggar att en lampa tänds om den för tillfället befinner sig i ett speciellt rum, eller att värmen i huset ska öka när man kör in på uppfarten till garaget. Det är oklart om Smart Things Tracker kommer att släppas på fler marknader än den amerikanska.

Huawei lanserade liknande produkt under IFA

På IFA-mässan i Berlin lanserade Huawei en liknande produkt som kallas för Huawei Locator. Den har stöd för gps, Glonass, Galileo och Beidou och har uppkoppling tack vare plats för nanosim och stöd för esim. Uppkopplingen sker via 2G eler 4G och enheten ska även kunna hittas när du har en smartphone inom tio meters avstånd från den. Batteritiden ska räcka för 15 dagars spårning eller 60 dagars standby och användningsområdena är för att hitta allt från värdefulla ting som bilen, väskor eller liknande till att hålla koll på husdjuren. Huawei har inte presenterat några datum för när enheten ska börja säljas, ytterligare specifikationer eller priser.

Källa