Annons

Smarta hemmet

Samsung Smartthings lanseras i Sverige

Samsung satsar nu på allvar på smarta hemmet i Sverige, i och med att man börjar sälja Smart Hub V3 här.

Publicerad Uppdaterad

Smarttings är Samsungs varumärke för Smarta Hemmet och den som har en nyare Samsungmobil har säkert sett appen Smartthings på sin mobil. Däremot har man inte sålt den utrustning som krävs förrän nu, när man lanserar Smart Hub V3 i Sverige.

Samsungs Smarta Hemmet-lösning handlar inte så mycket om att göra egna smarta hemmet-prylar (även om de har ett eget utbud) som att vara navet de styrs från. Smart Hub V3 stödjer således de två konkurrerande teknikerna Zigbee och Z-wave, och 50 tillverkare med fler än 4000 produkter finns på listan över enheter som stöds. Med hubben kopplas de ihop och med appen styr du dem.

Med Smart Hub V3 kan du skapa så kallade scenarios och koppla samman flera enheter så att de samverkar tillsammans. Det innebär att du exempelvis kan kombinera musik och ljus eller på förhand ställa in belysningen i rummet så att det blir som du vill ha det när du exempelvis tittar på tv.

- Jag använder SmartThings-appen bland annat för att i förväg värma upp min sommarstuga till rätt temperatur innan jag kommer dit. En bra start för att komma igång är att öppna SmartThings-appen och se hur många smarta produkter som redan finns i hemmet. Många har säkert fler smarta produkter hemma än de tror, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung IM i Norden.

Smart Hub V3 säljs via Samsungs hemsida och Samsungs återförsäljare, och kostar 930 kronor. Appen är gratis och kräver inte en Samsungmobil utan finns till både Android och Ios.

Källa