Annons

Uppgifter till sajten Sammobile

Samsung stoppar Android-uppgradering till S8 och S8 Plus

Enligt uppgifter till sajten Sammobile stoppar Samsung uppgraderingen av S8 och S8 plus till Android 8.0 Oreo, en uppdatering som nyss blivit tillgänglig. Nu ska filerna vara borta från Samsungs servrar.

Publicerad Uppdaterad

Mobil har ännu inte oberoende kunnat kontrollera dessa uppgifter, men vi har kontaktat Samsung i Sverige och väntar på ett svar i ärendet. Det är dock tydligt baserat på de många felrapporter fårn användare som Mobil fått att uppdateringen både är undermålig och stoppad trots att Samsung alltså inte bekräftat detta.

Vi på Mobil rapporterade för ungefär en vecka sedan att utrullningen av Android 8.0 till S8 och S8 Plus inleddes då och några dagar senare kunde vi själva uppdatera de S8 vi har på kontoret till den nya versionen utan att stöta på problem. Samsungs släpp av mjukvaran föregicks av en relativt lång betaperiod då en grupp externa fick testa mjukvaran, rapportera och som tack få den skarpa mjukvaran lite tidigare än gemene man.

Inte längre tillgänglig

Enligt uppgifterna till Sammobile som de själva bekräftar genom att ha undersökt saken har nu Samsung alltså stoppat uppdateringen och den ska inte längre vara tillgänglig. Orsaken är än så länge oklar, men Mobil har fått ett fåtal rapporter om problem, till exempel en användare som råkat ut för återkommande notifieringsljud trots att inga appar haft aviseringar att visa, andra som råkat ut för andra mindre buggar och användare som under uppdateringen fått alvarligare problem som krävt att telefonen lämnats in på service. Detta är dock inget som vi själva upplevt efter att ha uppdaterat. Eftersom de Samsung-enheter vi på Mobil har tillgängliga redan uppdaterats har vi inte kunnat kontrollera om uppdateringen fortfarande är tillgänglig på den svenska marknaden för användare av S8 och S8 Plus som ännu inte uppdaterat. Den som redan uppdaterat kan använda sin telefon med Android 8.0 Oreo som vanligt.

Enligt uppgifter till Sammobile arbetar Samsung på att att fram en ny, korrigerad version av mjukvaran.

Mobil har sökt Samsung i Sverige som inte direkt kunde ge några svar. Vi uppdaterar nyheten så snart vi får ytterligare information.

Har du uppdaterat din telefon och fått problem eller har du ännu inte uppdaterat din S8 eller S8 Plus? Undersök gärna om uppdateringen är tillgänglig och rapportera i kommentarerna nedan eller direkt till Mobil på redaktion@mobil.se.

Källa