Handbroms

Samsung stoppar produktion av Note 7

Galaxy Note 7 läggs på is och samtidigt kommer det fler rapporter om brinnande ersättningsenheter.

Publicerad Uppdaterad

Ytterligare en ”säker” Note 7-enhet har begått brinnande harakiri i USA. Händelsen, som skedde i Texas, är den femte rapporterade i USA sedan Samsung har börjat byta ut originalmobiler mot ersättningsenheter. Tyvärr ser det ut som att även de nya mobilerna lider av batteriproblemet som ligger bakom de rapporterade olyckshändelserna. 

Nu skriver koreanska nyhetstjänsten Yonhap att Samsung har stoppat produktionen av Note 7. Uppgifterna bekräftas av amerikanska New York Times. Enligt Yonhap görs stoppet i samförstånd med konsumentsäkerhetsmyndigheter i USA, Kina och Korea.

Android Authority har fått en officiell kommentar från en talesperson på Samsung som egentligen varken förnekar eller bekräftar uppgifterna. "Vi justerar tillfälligt produktionsschemat för Galaxy Note 7 för att kunna ta ytterligare steg för att karantera kvalitén och säkerheten" lyder den.

Nu är frågan om Samsung kan åtgärda problemen med Galaxy Note 7 eller om det är ett oåterkalleligt formgivningsfel i grunden. Och även om Samsung löser det tekniska, vem skulle våga lita på att Note 7 verkligen är en säker enhet efter allt som har hänt? Samsung borde kanske bara ta smällen och låta personer som redan köpt mobilen byta till en Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge, eller helt enkelt köpa tillbaka de enheter som redan finns där ute och sedan begrava de kvarvarande Note 7 enheterna? Oavsett lösning så har Note 7-historien blivit förödande för företaget och frågan är hur mycket det kommer att kosta på lång sikt, både när det kommer till pengar och rykte. 

Källa