Tre patentansökningar beviljade

Samsung tar patent på rund smart klocka

Planerar Samsung att byta formspråk för sina smarta klockor?

Publicerad Uppdaterad

Samsung har redan ett antal smarta klockor på meritlistan med sina Galaxy Gear, Gear 2, Gear 2 Neo och Gear Live. Medan de tre förstnämnda klockorna är baserade på operativsystemet Tizen (även om Galaxy Gear körde Android från början) så är Gear Live, vilken endast säljs i ett fåtal länder ännu, en av de första Android Wear-baserade smarta klockorna på marknaden.

Designen för de klockor som Samsung har släppt hittills har varit kantig (det är ärligt talat rätt svårt att se nån fysisk skillnad på klockorna vid första anblicken), men nu har Samsung fått tre olika patentansökningar godkända där ett koncept för en klocka med en rund design visas upp.

Konceptet som visas upp i dokumenten hos det amerikanska patentverket visar en klocka med en rund skärm och vad som också ser ut att vara en kamera på armbandet. Huruvida konceptet någonsin blir verklighet återstår förstås att se, men är du sugen på en Android Wear-klocka med rund design kan du annars ta en titt på Motorola Moto 360. Något specifikt släppdatum för Motorola-klockan har inte tillkännagjorts ännu, men klockan kommer enligt Motorola att släppas någon gång under sommaren - vilken ju börjar lida mot sitt slut.

Källa