https://www.mobil.se/nyheter/samsung-tillverkar-bara-halften-sa-manga-mobiler-som-vanligt
568536
Nyheter
falskt
Coronakrisen

Samsung tillverkar bara hälften så många mobiler som vanligt

I coronakrisens spår har Samsung minskat sin produktion under den senaste månaden med dryga hälften mot motsvarande tid förra året.

Av flera olika skäl har Samsung minskat sin produktion av smartphones med drygt hälften under april. I vanliga fall tillverkar den sydkoreanska teknikjätten runt 25 miljoner enheter i april, men i år kommer den siffran, enligt rapporter, att hamna på runt 10 miljoner.  Något som så klart kommer att påverka deras resultat negativt. 

Anledningarna bakom minskningen är flera. Bland annat har Samsung fått stänga flera av sina fabriker ibland annat Brasilien, Indien, Slovakien och Sydkorea efter riktlinjer från de olika ländernas ledare. Även om några av fabrikerna kunnat öppna igen, och de i Brazilien och Indien sägs kunna komma igång igen under nästa månad, så är samtidigt efterfrågan lägre än på länge. Bara i Kina har försäljningen sjunkit med 20 procent.  Enligt en källa finns det tillräckligt med produkter i lager för att det inte ska vara någon idé att köra fabrikerna på full kapacitet om det ändå bara slutar med att produkterna hamnar på en lagerhylla under en lång tid. 

När efterfrågan kommer att börja öka igen beror sannolikt till stor del på när världsekonomin kommer att repa sig efter de stora nedstängningarna som kommit i coronakrisens fotspår. Med betydligt fler arbetslösa än tidigare kommer många få sämre ekonomi och därmed konsumera färre onödiga produkter vilket så klart kommer att slå även mot elektronikbranschen.