Inte bara platta plattor

Samsung tycks ha planer på en surfplatta med böjbar skärm

Att Samsung har en smartphone med böjbar skärm på gång är känt sedan långt tillbaka. Men ett färskt patent som ny uppmärksammats av den nederländska sajten Letsgodigital skvallrar om att även en surfplatta med böjbar skärm kan vara på gång från koreanerna.

Publicerad Uppdaterad

Galaxy F – det vill säga Samsungs kommande smartphone-modell med böjbar OLED-skärm – kan komma att presenteras på ett eller annat sätt redan i samband med Samsung utvecklarkonferens i november. Den uppgiften dök upp så sent som igår, och om vi inte får se telefonen i november så lär den åtminstone offentliggöras kring årsskiftet, i så fall sannolikt i samband med CES-mässan i Las Vegas. Man kan förstås argumentera att telefonen i utfällt läge skulle kunna betraktas som en surfplatta. Men Samsung har faktiskt beviljats ett patent på en liknande lösning för en enhet som man själva refererar till som just en surfplatta (tablet) i de dokument som lämnats in till det amerikanska patentverket. Alltså har man rent konkret större planer för teknologin. 

Aluminiumgrepp på sidorna

Det handlar alltså om en enhet som blir större än den redan kända telefonen. Enheten på bilden är rustad med två rätt rejäla kanter längs kortsidorna, något som sannolikt ska göra den lite mer lättanvänd. Huruvida Samsung gör verklighet av patentet återstår förstås att se, och att techföretag med jämna mellanrum ansöker om patent på lösningar som aldrig ser dagens ljus är mer regel än undantag. Men blir Galaxy F en succé, så finns åtminstone ett patent på plats. Samsung är inte helt ensamma om idén heller. Även Lenovo har aviserat planer på en 13-tumsenhet med böjbar skärm. 

Källa