De interna testerna ska vara klara

Samsung utlovar nytt leveransdatum för Galaxy Fold i morgon

Samsung valde för en tid sedan att skjuta upp leveranserna av sin böjbara smartphone Galaxy Fold, till följd av tekniska problem. Men nu tycks man vara redo att avslöja ett nytt leveransdatum.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs böjbara Galaxy Fold skulle ursprungligen ha börjat levereras till köparna den 26 april, men i sista stund slog Samsung stopp i maskin och sköt fram lanseringen på obestämt tid. Detta efter att flera teknikjournalister och influencers vittnat om att skärmarna på deras telefoner gått sönder efter bara ett par dagars tester. Att Samsung valde att ta det säkra före det osäkra är inte så konstigt, med tanke på det stora fiaskot med telefonmodellen Galaxy Note 7 för ett par år sedan. Efter att man återkallat de felaktiga enheterna blev det dock oroväckande tyst, och när Samsung bara häromdagen skickade ut ett meddelande till konsumenterna där man erbjöd pengarna tillbaka om man inte ville vänta var det nog många som anade oråd. 

Besked på fredagen

Det är Korea Herald som nu meddelar att Samsung vd Dong-Jin Koh har avslöjat att närmare information om leveransdatumet kommer att komma antingen under dagen, eller senast i morgon. Enligt Koh så ska de interna testerna nu vara klara. Man säger sig ha identifierat felet och ändrat i tillverningsprocessen. Koh avböjer dock att kommentera mer exakt när telefonen kan tänkas dyka upp. ”Men det blir inte alltför sent” säger Koh. 

Källa