https://www.mobil.se/nyheter/samsung-vill-stoppa-iphone-i-sydkorea
485526
Nyheter
Konflikten trappas upp

Samsung vill stoppa Iphone i Sydkorea

Efter Apples delvis lyckade försök att stoppa försäljningen av Samsungs surfplattor uppges den koreanska tillverkaren vara redo att ta till samma metoder mot konkurrenten.

Samsung förbereder rättsliga åtgärder för att stoppa försäljningen av Iphone på den sydkoreanska marknaden, enligt Korean Times som intervjuat en högt uppsatt chef inom Samsung.

Enligt den anonyma källan hade Samsungs ledning fram till nyligen haft inställningen att fortsatta konflikter med Apple helst skulle undvikas, även efter försöken från Apple att stoppa försäljningen av produkter i Galaxy-serien. Men attiytyden ska ha förändrats när Apple förmåddde tyska myndigheter att agera mot Samsung under IFA-mässan och förbjöd att den nya plattan Tab 7.7 överhuvudtaget visades på mässan.

Därför förbereder man nu en stämningsansökan mot Apple för patentintrång på den koreanska marknaden. Vilka patent som Samsung tänker basera sin argumentation på framgår inte, men den kommande stämningen uppges innehålla ett krav på att Apple plockar bort telefon-funktionen ur Iphone för att kunna fortsätta sälja den i Sydkorea.