1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samsung-visar-sina-fem-olika-flexibla-skarmar-aven-skjutbar-och-rullbar
571258
Nyheter
falskt
Flexibla skärmar

Samsung visar sina fem olika flexibla skärmar – även skjutbar och rullbar

Samsung Display har skapat en hemsida där de visar upp sina fem olika typer av flexibla oled-skärmar. Det handlar både om de som används i Samsungs produkter idag och vissa som ännu inte finns i några lanserade produkter utan visar vad som kanske komma skall.

Samsung Display, en av de största skärmtillverkarna på marknaden, har lanserat en hemsida för sina böjliga skärmar. Där delar de upp sina flexibla skärmar, som de kallar Flex Oled i fem olika kategorier efter hur de kan böjas och hur de är formade. Flex Bar är den version som sitter i Z Flip, Flex Square är monterad i Samsung Galaxy Z Fold medan Flex Note är till för bärbara dator med vikbara skärmar. De två sista kategorierna är väl de som är lite mer spännande kanske, Rollable Flex och Slidable Flex. Dessa fungerar i stort sett som de låter, alltså de kan rullas och de kan skjutas ihop. Egentligen handlar ju den senare om att den kan böjas över hela ytan när en potentiell enhet skjuts ihop och ut. 

Än så länge har ingen lanserat en mobil som har en skjutbar eller rullbar skärm, men Oppo har visat en prototyp för en liknande enhet och LG har en TV med rullbar skärm. Om Samsung kommer att bli först med att lansera en mobil med en skärm som har någon av de funktionerna återstår att se. De har ju i alla fall alla möjligheter att hålla tekniken för sig själva tills de utvecklat resten av hårdvaran om de så skulle önska.