Långsmal skärm kan fungera bättre för film

Samsung visar upp nästa vikbara – helt ny design

Samsung har meddelat att man jobbar med en vikbar telefon som har en annan utformning än nyligen lanserade Galaxy Fold.

Publicerad Uppdaterad

En stor långsmal skärm i uppfällt läge istället för den mer kvadratiska form som nuvarande Galaxy Fold bjuder på. Det är vad Samsung introducerar när man nu visar upp en ny vikbar mobil. Det handlar än så länge inte om en lansering av en färdig produkt utan mer om ett nytt koncept. Skärmen viks alltså så att en långsmal skärm, mer i samma format som vanliga mobiler idag viks på mitten. 

Särskilt många detaljer avslöjar inte den video som Samsung har släppt. Designen på telefonen framgår till exempel inte och vi får inte se hur en eventuell skärm på utsidan ser ut eller är formad.  

Presenterades för utvecklare

Presentationen kommer strax efter att Galaxy Fold till slut börjat säljas och det var på Samsungs pågående utvecklarkonferens SDC som deltagarna fick se konceptet. Det var på SDC 2018 som Galaxy Fold för första gången visades upp och det dröjde sedan till våren innan den släpptes första gången innan den sedan drogs tillbaka, arbetades om och sedan nyligen släpptes till försäljning återigen.

Den nya vikbara telefonen ska använda samma skärmtyp som Galaxy Fold använder, men det finns inga uppgifter om när telefonen kan finnas ute till försäljning. Samtidigt som den nya, ännu inte namngivna vikbara mobilen gjorde entré, fick utvecklarna även se en uppdatering av Samsungs användargränssnitt One UI som släpptes i betaversion tidigare under oktober samt enklare integrering med Bixby så att appar får enklare att använda Samsungs AI-plattform.