https://www.mobil.se/nyheter/samsung-windows-phone-8-i-r
505170
Nyheter
Andra halvåret

Samsung: Windows Phone 8 i år

Samsung kommer att släppa sin första modell med Window 8 under andra halvåret i år, uppger en företrädare för tillverkaren.

Det har ryktats om att Microsoft planerar en lanseringen av Windows Phone 8 under årets andra halva, och nu kommer information som stöder det. Det är en en representant för Samsung i Taiwan som uttalat sig om tillverkarens planer i samband med att man lanserade den stora Android-mobilen Note. Enligt webbplatsen Eprice.com planerar Samsung i Taiwan att presentera en modell under andra halvåret i år som ska ha en helt ny version av Microsofts operativsystem.

Det ska då vara fråga om Windows 8 i mobil-utförande, en version av Windows Phone som ibland kallas Apollo. Apollo har tidigare förekommit i en tidsplan som läckt ut från Microsoft och ska alltså vara den version som kommer närmast efter Tango-versionen som nu är aktuell för mobiler med enklare hårdvara. Enligt tidsplanen ska Apollo har en helt annan inriktning med fokus på mesta möjliga prestanda ur mobiler med kraftfull hårdvara, samt innehålla ett flertal nya funktioner som ska tilltala företagskunder.