Exynosproblem

Samsunganvändare klagar fortfarande på Exynoschipset – Samsung svarar

Flera användare har problem med sina Exynosbestyckade Samsung Galaxy S20 Ultra trots den senaste uppdateringen som skulle adressera några av problemen som upplevts tidigare.

Publicerad Uppdaterad

Ända sedan Samsung rullade ut sin Galaxy S20 Ultra i Europa och USA, med de två olika chipseten från Qualcomm respektive deras eget Exynos har diskussionerna gått varma på nätet huruvida deras prestanda är likvärdiga eller inte. Många menar att de haft en del problem med de Exynos-bestyckade modellerna. Bland annat dålig autofokus, något som antogs ha fixats med den senaste firmwareuppdateringen, men det verkar fortfarande som en del användare har problem med just dålig fokusering. 

Andra problem som de europeiska användarna av S20 Ultra upplever är dålig batteritid och överhettning. På grund av det här är det många som anklagar Samsung för att ha snålat in på modellerna som säljs på den europeiska marknaden i och med att de får de, troligtvis, billigare Exynos-chipseten. Det har till och med startats en namninsamling för att försöka påverka Samsung att sluta med sina egna chipset. 

Samsung säger dock att alla deras modeller, oavsett chipset, genomgår samma tester och ska prestera likvärdigt. Vi misstänker att vi inte hört det sista i den här frågan. 

Har du en S20, och har du haft problem med den? Skriv och kommentera.

Källa