Ta ett allvarligt snack med din dammsugare

Samsungs AI-assistent Bixby snart till fler hushållsapparater

Samsungs egenutvecklade AI-assistent Bixby har inte världens bästa rykte och har hittills fört en tillvaro i skuggan av de tre stora assistenterna Alexa, Google Assistant och Siri. Men man ska vara försiktig med att räkna ut Bixby. Samsung tillverkar ju som bekant mängder av konsumentelektronik, däribland hushållsprodukter och vitvaror av olika slag. Och till 2020 är det tänkt att Bixby ska finnas i samtliga av dem.

Publicerad Uppdaterad

Bixby har haft en turbulent resa så här långt, minst sagt. Dels har Samsungs egenutvecklade AI-assistent anklagats för att vara halvfärdig och oanvändbar, dels är språkstödet begränsat till engelska och koreanska. Men Bixby finns åtminstone sedan en tid tillbaka i Sverige, även om man fortfarande måste snacka engelska med den. Och det finns potential för Bixby på andra sätt, framförallt till följd av att Samsung tillverkar en herrans massa hårdvara som man kan förse med stöd för sin assistent. Bixby finns redan i allt från företagets smartphones och tv-apparater till kylskåp. Och fler prylar ska det bli. 

Gediget ekosystem

Nu ska Samsung bland annat förse sina robotdammsugare och spisar med stöd för Bixby, och i steget efter det vill man fylla på med resten av sitt utbud av hushållsprodukter. Tanken är att samtliga hushållsaparater ska ha stöd för AI-assitenten till år 2020. Med tanke på att Bixby nu även är en del av Samsungs ekosystem SmartThings och kan förstå flera olika röster, så öppnas därmed förstås enorma möjligheter när det handlar om att styra sitt hem med hjälp av Bixby. 

Källa